Hříbková omáčka
Suroviny
- 1 ks Cibule
- 1 ks Máslo pomazánkové
- 1 ks Smetana 33% (šlehačka)
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Česnek
- 1 ks Citronová šťáva
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Kopr čerstvý
- 1 špetka Houbové koření
- 30 dkg Žampiony čerstvé
- 1 kg Brambory
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 28 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 142.9 mg
- Draslík 1101.1 mg
- Vláknina 12158.2 mg
- Vitamín A 12158.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z brambor, mouky, vejce a koření připravíme těsto.
-
2
Usmažíme z něj placky, cibulku osmahneme, přidáme nakrájené žampiony, okořeníme a podusíme.
-
3
Přidáme pomazánkové máslo a šlehačku.
-
4
Nakonec šťávu z citronu, petrželovou nať a kopr.
-
5
Omáčku přelijeme na placku, kterou přeložíme.