Hříbková omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Máslo pomazánkové
  • 1 ks Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Kopr čerstvý
  • 1 špetka Houbové koření
  • 30 dkg Žampiony čerstvé
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 142.9 mg
  • Draslík 1101.1 mg
  • Vláknina 12158.2 mg
  • Vitamín A 12158.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z brambor, mouky, vejce a koření připravíme těsto.

  • 2

    Usmažíme z něj placky, cibulku osmahneme, přidáme nakrájené žampiony, okořeníme a podusíme.

  • 3

    Přidáme pomazánkové máslo a šlehačku.

  • 4

    Nakonec šťávu z citronu, petrželovou nať a kopr.

  • 5

    Omáčku přelijeme na placku, kterou přeložíme.

Komentáře k receptu