Rakouská bábovka
Suroviny
- 70 g Hrozinky
- 80 g Máslo čerstvé
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 180 g Ořechy vlašské
- 70 g Cukr krupice
- 15 g Droždí
- 40 ml Mléko polotučné
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Rum
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 26 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 135.7 mg
- Draslík 231.6 mg
- Vláknina 5743.8 mg
- Vitamín A 5743.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve namočíme rozinky do vlažné vody s rumem.
-
2
Z poloviny mouky, droždí, mléka a 40ml zpracujeme těsto a na teplém místě necháme vykynout do dvojnásobného objemu.
-
3
Poté přidáme okapané rozinky, zbytek mouky, drcené ořechy, máslo, cukr, vejce, žloutky, špetku soli a znovu propracujeme.
-
4
Necháme znovu vykynout do dvojnásobného objemu.
-
5
Z těsta vyválíme šišku a vložíme do máslem vymazané bábovkové formy. V troubě předehřáté na 180C pečeme asi 50minut.
-
6
Hotovou bábovku necháme cca 10min odpočinout a vyklopíme. Necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.