Vaječná smaženice s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 0.56 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Houby sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 400 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 498.1 mg
  • Draslík 545.8 mg
  • Vláknina 4774 mg
  • Vitamín A 4774 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby necháme chvíli namáčet v menším množství studené vody. Poté scedíme a necháme okapat.

  • 2

    V pánvi rozpálíme máslo, přidáme houby a nadrobno nasekanou cibuli a podusíme. V misce rozšleháme vejce s vodou z hub, solí a pepřem, přilijeme do pánve a zlehka promícháme. Jakmile začnou vejce tuhnout, odstavíme a podáváme.

Komentáře k receptu