Omáčka choron
Suroviny
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 2 kávová lžička Šalotka
- 1 kávová lžička Estragon
- 1 kávová lžička Voda pitná
- 1 kávová lžička Pyré rajčatové
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 dl Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 3 polévková lžíce Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 47 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 337.7 mg
- Draslík 81.9 mg
- Vláknina 353 mg
- Vitamín A 353 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci smícháme ocet, pepř, nasekanou šalotku, víno, estragon, přivedeme k varu a zredukujeme na minimum. Přidáme rajčatové pyré a promícháme.
-
2
Do pěny šleháme při nízké teplotě lžičku vody a žloutky cca 2 minuty. Odstavíme a při stálém šlehání přiléváme rozpuštěné máslo. Osolíme a opepříme.