Omáčka choron

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 kávová lžička Šalotka
  • 1 kávová lžička Estragon
  • 1 kávová lžička Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pyré rajčatové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 dl Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 337.7 mg
  • Draslík 81.9 mg
  • Vláknina 353 mg
  • Vitamín A 353 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci smícháme ocet, pepř, nasekanou šalotku, víno, estragon, přivedeme k varu a zredukujeme na minimum. Přidáme rajčatové pyré a promícháme.

  • 2

    Do pěny šleháme při nízké teplotě lžičku vody a žloutky cca 2 minuty. Odstavíme a při stálém šlehání přiléváme rozpuštěné máslo. Osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu