Balkánský chléb z domácí pekárny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Droždí
  • 600 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 40.9 mg
  • Draslík 143 mg
  • Vláknina 300 mg
  • Vitamín A 300 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vajce rozšleháme ve studené vodě.

  • 2

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu s rozšlehaným vajíčkem, na ni přisypeme mouku, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

  • 3

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.

  • 4

    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme čistou utěrkou a na kuchyňském sítu necháme vychladnout.

  • 5

    Pokud chceme, aby chléb měl velmi měkkou kůrku, potřeme ho ihned po vyklepnutí z formy vlažnou vodou a zabalíme do utěrky.

Komentáře k receptu