Středomořský salát z Nice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 185 g Tuňák v oleji
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 12 ks Olivy černé
  • 1 ks Okurka salátová
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 2679 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 87.3 mg
  • Draslík 506.5 mg
  • Vláknina 22510.8 mg
  • Vitamín A 22510.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, prudce je zchladíme, oloupeme a podélně nakrájíme na šestiny.

  • 2

    Salátové listy omyjeme a osušíme, rajčata pokrájíme na osminky. Fazolové lusky zbavíme špiček, malou okurku pokrájíme na tenké plátky, na jemno posekáme lžíci kerblíku a estragonu.

  • 3

    Z olivového oleje, bílého vinného octa, dijonské hořčice, nasekaných bylinek, soli a pepře umícháme dresink.

  • 4

    Na dno servírovací mísy rozložíme salátové listy a na ně pokládáme další suroviny v následujícím pořadí:

  • 5

    kousky konzervovaného tuňáka, vejce, rajčata, olivy, fazolové lusky a plátky okurek.

  • 6

    Salát přelijeme dresinkem a promícháme bezprostředně před podáváním. .

Komentáře k receptu