Středomořský salát z Nice
Suroviny
- 185 g Tuňák v oleji
- 250 g Fazolové lusky zelené
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Salát hlávkový
- 2 ks Vejce slepičí
- 12 ks Olivy černé
- 1 ks Okurka salátová
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Estragon
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 1 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 39 g
- Sodík 2679 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 87.3 mg
- Draslík 506.5 mg
- Vláknina 22510.8 mg
- Vitamín A 22510.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, prudce je zchladíme, oloupeme a podélně nakrájíme na šestiny.
-
2
Salátové listy omyjeme a osušíme, rajčata pokrájíme na osminky. Fazolové lusky zbavíme špiček, malou okurku pokrájíme na tenké plátky, na jemno posekáme lžíci kerblíku a estragonu.
-
3
Z olivového oleje, bílého vinného octa, dijonské hořčice, nasekaných bylinek, soli a pepře umícháme dresink.
-
4
Na dno servírovací mísy rozložíme salátové listy a na ně pokládáme další suroviny v následujícím pořadí:
-
5
kousky konzervovaného tuňáka, vejce, rajčata, olivy, fazolové lusky a plátky okurek.
-
6
Salát přelijeme dresinkem a promícháme bezprostředně před podáváním. .