Smažená vejce s rajčaty a brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 600 g Rajčata
  • 600 ml Voda pitná
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 360.3 mg
  • Draslík 789.1 mg
  • Vláknina 8360 mg
  • Vitamín A 8360 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky a zlehka je osmažíme na oleji. Na jiné pánvi osmažíme na 50 g másla plátky cibule, vyjmeme je a na pánvi osmažíme rajčata, která jsme nakrájeli tenčí na plátky. Pažitku nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Velkou pánev s nepřilnavým povrchem vytřeme máslem, poskládáme na ni brambory, rajčata a cibuli. Směs přelijeme rozšlehanými vejci se solí a smažíme, až se vejce srazí. Před podáváním směs posypeme pažitkou.

Komentáře k receptu