Salát z pampeliškových listů s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 18 g
- Sodík 339 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 257.2 mg
- Draslík 413.8 mg
- Vláknina 5329.5 mg
- Vitamín A 5329.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.3 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pampeliškové listy dobře propláchneme, necháme okapat a nadrobno nakrájíme. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrájíme na osminky. Slaninu pokrájíme na kostičky a vyškvaříme. Zálivku připravíme smícháním tuku ze slaniny s olejem, hořčicí, solí, pepřem a octem.
-
2
V míse promícháme pampeliškové listy s vejci, přelijeme zálivkou a posypeme vyškvařenou slaninou. Před podáváním necháme salát vychladit.