Smažený Luncheon Meat (lančmít)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Luncheon Meat
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.56 dl Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 190.5 mg
  • Draslík 66.3 mg
  • Vláknina 1616.5 mg
  • Vitamín A 1616.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Konzervu Luncheon Meatu otevřeme otvírákem na konzervy z obou stran, maso vytlačíme otevřené konzervy a nakrájíme na čtyři kolečka (porce).

  • 2

    Obalování: Do misky rozklepneme celé vejce, přidáme nasekaný kopr, sůl, pepř a vše vidličkou dobře rozšleháme. Na talíř nasypeme mouku, do jiné nádoby vysypeme strouhanku a kolečka Luncheon Meatu obalujeme každé zvlášť v mouce, potom ve vejci a nakonec ve strouhance.

  • 3

    Fritovací hrnec zahřejeme na střední teplotu, připravený Luncheon Meat smažíme 2 minuty. Smažit lze i na oleji s použitím pánvičky.

  • 4

    Porce pokládáme na mělké talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu