Tvarohové lívanečky s broskvovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Broskve
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 500 g Tvaroh jemný
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g Tvaroh měkký
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 376.6 mg
  • Vláknina 3512 mg
  • Vitamín A 3512 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do hladké hmoty. Broskve rozpůlíme, vybereme pecky, nakrájíme na úplně malé kousky, větší část rozmixujeme a zbytek nerozmixovaných broskví necháme na ozdobu lívanečků.

  • 2

    Těsto: Do misky položíme tvaroh, rozklepneme celé vejce, přisypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, dobře vařečkou promícháme, až vznikne husté těsto. V lívancové pánvi rozpálíme olej, lžící naléváme těsto na olej, lívanečky po obou stranách pečeme do zlatova.

  • 3

    Ještě horké je vložíme na mělké talíře, na každý naneseme lžíci připravené tvarohové náplně, na náplň lžičku drobně nakrájených broskví, navrch posypeme drobně nasekanými ořechy a podáváme.

Komentáře k receptu