Bedly zapečené s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Bedly čerstvé
  • 400 g Těstoviny konzumní
  • 70 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 639 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 190.3 mg
  • Draslík 68.4 mg
  • Vláknina 134.3 mg
  • Vitamín A 134.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v kastrole na části oleje. Přidáme očištěné, nadrobno nakrájené bedly, sůl, pepř a kmín. Přisypeme nasekanou petrželku a za občasného míchání smažíme asi 10 minut.

  • 3

    Zapékací mísu vymazanou olejem naplníme uvařenými těstovinami smíchanými s houbami. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 15 minut.

  • 4

    Potom pokrm zalijeme mlékem rozšlehaným s vejci a solí. Pečeme dalších 30 minut.

Komentáře k receptu