Lečo z kotrče
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 164 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 9 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 520.8 mg
- Vláknina 7005 mg
- Vitamín A 7005 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, osolíme a pod pokličkou dusíme 10 minut.
-
2
K paprikám přidáme očištěný, na kousky nakrájený kotrč, dusíme dalších 10 minut a nakonec přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata a prolisovaný česnek. Vše ještě chvíli podusíme a podle potřeby podlijeme trochou vody.
-
3
Po částečném vydušení tekutiny vlijeme do leča rozšlehaná vejce a mícháme do ztuhnutí.
-
4
Můžeme podávat s čerstvým chlebem nebo s vařenými bramborami.