Vaječné celozrnné těstoviny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 7 g
- Sodík 158 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 163.6 mg
- Draslík 51.8 mg
- Vláknina 10110 mg
- Vitamín A 10110 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál si nasypeme 150 g celozrnné mouky, 25 g mouky hladké a přidáme sůl. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce a olivový olej. Rukama zpracováváme těsto. Zbylých 25 g hladké mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odležet. Potom jej na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní můžeme vykrajovat těstoviny, nebo použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.
-
2
Takto vyrobené těstoviny potom vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.