Bramboro-houskové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 4 g
- Sodík 717 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 98.5 mg
- Draslík 857.2 mg
- Vláknina 11824 mg
- Vitamín A 11824 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem omyjeme brambory, uvaříme je v 1,5 l vody do měkka. Vaříme přibližně 20 - 25 minut.
-
2
Druhý den pokrájíme 3 žemle na kostičky, brambory oloupeme, nastrouháme, v míse smícháme s 8 lžícemi dětské krupice a 190 g hrubé mouky. Přimícháme 2 vejce, sůl (2 lžičky) a 3 lžíce teplého mléka.
-
3
Směs dobře promícháme, dáme na pomoučněný vál a rukama důkladně uhněteme bramborové těsto, do kterého zapracujeme pokrájené žemle.
-
4
Těsto rozdělíme na dvě části, z každé vytvoříme dlouhou šišku o průměru přibližně 8 cm.
-
5
V hrnci přivedeme k varu přibližně 4 litry vody se 2 lžičkami soli, knedlíky do nich opatrně ponoříme a vaříme pomalu přibližně 15 - 20 minut. Vařečkou je hned na začátku vaření nadzvedneme, aby se nepřichytily ke dnu. Po 20 minutách jeden knedlík rozkrojíme, abvhom zjistili, zda je už uvařený.
-
6
Z horké vody je vyjmeme širokou naběračkou, horké krájíme režnou nití na plátky a podáváme.