Houskový nákyp se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 33 g
- Sodík 168 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 295.4 mg
- Draslík 88.1 mg
- Vláknina 360.8 mg
- Vitamín A 360.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle nakrájíme na kostičky, opečeme na másle a potom je vložíme do formy nebo do pekáčku.
-
2
V mléce rozmíchanou mouku vaříme za stálého míchání, až zhoustne. Necháme prochladnout.
-
3
Potom vmícháme strouhaný sýr, pažitku, sůl, pepř a žloutky. Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej zamícháme do připravené směsi.
-
4
Nakonec směs navršíme na žemle a dáme zapéci do předehřáté trouby asi na 30 minut.
-
5
Podáváme se zeleninovými saláty.