Jablečný salát s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jablka
  • 300 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 150 g Okurka salátová
  • 100 g Majonéza
  • 100 g Tvaroh měkký
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 751 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 231.9 mg
  • Vláknina 3932.5 mg
  • Vitamín A 3932.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky, oloupaná jablka nastrouháme nahrubo, tvrdý sýr najemno, salátovou okurku nakrájíme na nudličky. Jablka s okurkou nasypeme do mísy, promícháme se strouhaným sýrem a posypeme vajíčky. Zakápneme citronovou šťávou, majonézu utřeme s tvarohem a přidáme do salátu. Osolíme, opepříme a promícháme.

  • 2

    Před podáváním necháme v lednici vychladit.

Komentáře k receptu