Sladké tortellini
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 35 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 183.6 mg
- Draslík 335.2 mg
- Vláknina 866.7 mg
- Vitamín A 866.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 8.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj rozklepneme celé vejce, přidáme sůl, olej, vodu a rukou vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici 30 minut. Těsto vybereme z fólie, na moukou posypaném vále ho válečkem rozválíme na plát silný 2 cm. Skleničkou o průměru 8 cm z těsta vykrajujeme kolečka, která naplníme náplní a dobře uzavřeme.
-
2
Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu a ve vřící osolené vodě tortellini vaříme 6 minut. Uvařené vybereme z vody, opláchneme ve studené vodě a udržujeme v teple.
-
3
Náplň: Dýni překrojíme, oloupeme a nakrájíme na kostky, které naskládáme na plech, posypeme cukrem, přidáme na kostky nakrájené máslo, vanilkový cukr, plech dáme do trouby a dýni pečeme 30 minut doměkka. Když je dýně upečená, vytáhneme ji z trouby, necháme vychladnout, nakrájíme na úplně malé kostky, přidáme meruňkový džem a smícháme spolu.
-
4
Uvařené tortellini porcujeme na talíře, polijeme rozpuštěným máslem.