Sladké tortellini

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Džem meruňkový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 500 g Dýně
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Růžová voda
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 763 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 183.6 mg
  • Draslík 335.2 mg
  • Vláknina 866.7 mg
  • Vitamín A 866.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 8.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj rozklepneme celé vejce, přidáme sůl, olej, vodu a rukou vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici 30 minut. Těsto vybereme z fólie, na moukou posypaném vále ho válečkem rozválíme na plát silný 2 cm. Skleničkou o průměru 8 cm z těsta vykrajujeme kolečka, která naplníme náplní a dobře uzavřeme.

  • 2

    Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu a ve vřící osolené vodě tortellini vaříme 6 minut. Uvařené vybereme z vody, opláchneme ve studené vodě a udržujeme v teple.

  • 3

    Náplň: Dýni překrojíme, oloupeme a nakrájíme na kostky, které naskládáme na plech, posypeme cukrem, přidáme na kostky nakrájené máslo, vanilkový cukr, plech dáme do trouby a dýni pečeme 30 minut doměkka. Když je dýně upečená, vytáhneme ji z trouby, necháme vychladnout, nakrájíme na úplně malé kostky, přidáme meruňkový džem a smícháme spolu.

  • 4

    Uvařené tortellini porcujeme na talíře, polijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu