Šalamounova buchta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 25 g
- Sodík 45 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 83.8 mg
- Draslík 191 mg
- Vláknina 3235 mg
- Vitamín A 3235 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
-
2
Do hrnce nasypeme cukr, přidáme 250 ml vody, heru, kakao a za stálého míchání zahříváme, dokud se vše nepropojí. Pak ze směsi odebereme 180 ml a odložíme stranou. Do zbylé směsi přimícháme mouku, vejce, prášek do pečiva, promícháme a nalijeme na vymazaný plech, vložíme do trouby a pečeme 25 minut.
-
3
Po upečení koláč vyjmeme. Do zbylé směsi přimícháme rum a polevou přelijeme koláč. Sypeme umletými vlašskými ořechy.