Italská smaženice se špagetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 250 g Špagety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 256.6 mg
  • Draslík 218.2 mg
  • Vláknina 1933.8 mg
  • Vitamín A 1933.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Ve velké pánvi na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme spařená, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a zprudka je opečeme. Osolíme, opepříme a zalijeme rozšlehanými vejci.

  • 3

    Potom za stálého míchání přisypeme nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a vejce necháme ztuhnout.

  • 4

    Uvařené špagety upravíme na talíře a obložíme smaženicí.

Komentáře k receptu