Omeleta v sáčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Kapie
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 polévková lžíce Šunka dušená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 479 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 504.6 mg
  • Draslík 305.3 mg
  • Vláknina 3559 mg
  • Vitamín A 3559 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci necháme vařit vodu. Do igelitového sáčku (nejlépe se zavíracím zipem) vyklepneme vejce, přidáme strouhaný sýr, nasekanou šunku, malou cibulku a 1/2 kapie nebo červené papriky, nakrájené nadrobno. Osolíme, opepříme a vše smícháme. Ze sáčku vytěsníme všechen vzduch, uzavřeme a vložíme na 13 minut do vařící vody.

  • 2

    Hotovou omeletu ze sáčku vysypeme na talíř. Podáváme s celozrnným toustovým chlebem.

Komentáře k receptu