Kebab na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 37 g
- Sodík 315 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 170.8 mg
- Draslík 610.3 mg
- Vláknina 2357.5 mg
- Vitamín A 2357.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný česnek, koriandr, kmín, nastrouhaný zázvor, kardamom, chilli papričky vložíme do mixéru. Suroviny, rozmixované na hustou hmotu, přeložíme do misky, přidáme mleté maso, celé vejce, osolíme, opepříme a promícháme.
-
2
Ploché grilovací špejle, (pokud máme dřevěné tak je namočíme do studené vody) potřeme olejem a rukama na každou vytvarujeme klobásu.
-
3
Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, na rošt naskládáme špejle s kebabem a opečeme po každé straně přibližně 5 minut. Dobrý kebab má mít hnědou barvu.