Krokety z vařeného masa a brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso vařené
  • 60 g Mrkev kořen
  • 60 g Celer bulvový
  • 60 g Petržel kořen
  • 200 g Brambory
  • 5 g Majoránka
  • 150 g Strouhanka
  • 20 ml Mléko polotučné
  • 20 ml Hořčice
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 607 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 172.1 mg
  • Draslík 289.3 mg
  • Vláknina 5813.3 mg
  • Vitamín A 5813.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse namočíme nakrájený rohlík do mléka, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, sůl, vejce, smetanu a hořčici. Vařené maso, brambory a kořenovou zeleninu umeleme na masovém strojku a vsypeme ke směsi. Vše důkladně promícháme, vytvoříme hustší hmotu, připadně přidáme strouhanku. Z hmoty tvoříme oválné krokety, které obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova.

Komentáře k receptu