Krokety z vařeného masa a brambor
Suroviny
- 500 g Hovězí maso vařené
- 60 g Mrkev kořen
- 60 g Celer bulvový
- 60 g Petržel kořen
- 200 g Brambory
- 5 g Majoránka
- 150 g Strouhanka
- 20 ml Mléko polotučné
- 20 ml Hořčice
- 1 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- 2 dl Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 68 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 172.1 mg
- Draslík 289.3 mg
- Vláknina 5813.3 mg
- Vitamín A 5813.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse namočíme nakrájený rohlík do mléka, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, sůl, vejce, smetanu a hořčici. Vařené maso, brambory a kořenovou zeleninu umeleme na masovém strojku a vsypeme ke směsi. Vše důkladně promícháme, vytvoříme hustší hmotu, připadně přidáme strouhanku. Z hmoty tvoříme oválné krokety, které obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova.