Piškotové řezy s medem
Suroviny
- 150 g Cukr moučkový
- 100 g Mouka pšeničná hladká
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 5 ks Vaječný bílek slepičí
- 5 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 balení Ztužovač šlehačky
- 4 polévková lžíce Marmeláda višňová
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Víno bílé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 760 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 44 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 557.3 mg
- Draslík 126.9 mg
- Vláknina 20 mg
- Vitamín A 20 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 104.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse utřeme žloutky s cukrem, přimícháme med, víno a prosátou mouku. Nakonec „zabalíme“ do těsta pevný sníh z bílků.
-
2
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. V troubě předehřáté na 170°C pečeme zhruba 45 minut. Korpus necháme vychladnout.
-
3
Po vychladnutí rozřízneme korpus, spodní díl potřeme vrstvou višňové marmelády a přiklopíme vrchním dílem korpusu. Piškot nakrájíme a podáváme ozdobený smetanou, kterou jsme se ztužovačem ušlehali dopevna.