Kořeněné rybí kuličky
Suroviny
- 500 g Filé rybí
- 1 kávová lžička Chilli paprička
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Kardamom
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 6 ks Brambory
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 hrnek Strouhanka
- 2 polévková lžíce Mouka hrachová
- 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 7 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 1015.3 mg
- Vláknina 13980.7 mg
- Vitamín A 13980.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filé uvaříme v osolené vodě a rozemeleme. Jednu cibuli i česnek rovněž umeleme, druhou cibuli rozkrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji osmahneme do zlatova. Přidáme umletou cibuli s česnekem a krátce orestujeme. Nakonec přidáme rybí maso, koření, sůl, důkladně promícháme a necháme cca 5 minut odpočinout.
-
2
Brambory mezitím uvaříme, nastrouháme, smícháme s jedním vejcem, hrachovou moukou i solí a vytvoříme menší placky. Na každou položíme kousek rybí směsi a zabalíme do kuličky. Druhé vejce rozšleháme, kuličky v něm namočíme, obalíme ve strouhance a na rozpáleném oleji smažíme do hněda.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.