Kořeněné rybí kuličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Filé rybí
  • 1 kávová lžička Chilli paprička
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 4 kávová lžička Koriandr celý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 6 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka hrachová
  • 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 1015.3 mg
  • Vláknina 13980.7 mg
  • Vitamín A 13980.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé uvaříme v osolené vodě a rozemeleme. Jednu cibuli i česnek rovněž umeleme, druhou cibuli rozkrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji osmahneme do zlatova. Přidáme umletou cibuli s česnekem a krátce orestujeme. Nakonec přidáme rybí maso, koření, sůl, důkladně promícháme a necháme cca 5 minut odpočinout.

  • 2

    Brambory mezitím uvaříme, nastrouháme, smícháme s jedním vejcem, hrachovou moukou i solí a vytvoříme menší placky. Na každou položíme kousek rybí směsi a zabalíme do kuličky. Druhé vejce rozšleháme, kuličky v něm namočíme, obalíme ve strouhance a na rozpáleném oleji smažíme do hněda.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu