Lívance plněné jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 15 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 61.1 mg
- Draslík 186.5 mg
- Vláknina 2662.3 mg
- Vitamín A 2662.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky vylijeme mléko, přisypeme mouku, kypřící prášek, rozdrobíme droždí, rozklepneme celé vejce, přidáme vanilkový cukr, dobře metličkou rozšleháme a necháme těsto 30 minut odpočinout.
-
2
Pánev na pečení lívanců potřeme olejem, zahřejeme a lžíci pokládáme těsto do pánve, kde pečeme z obou stran. Upečené skládáme do velké mísy, anebo hrnce, aby vydržely déle teplé.
-
3
Jablka umyjeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na 1 cm hrubá kolečka, která můžeme na té samé pánvi, ale na rozehřátém másle, opéct tak, aby plátky jablek byly úplně měkké.
-
4
Připravené lívance rozkrojíme podélně na dvě půlky, do středu položíme 2 plátky opečených jablek a přiklopíme druhou půlkou. Plněné lívance porcujeme na talíře.