Švestkový rýžový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 17 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 226.8 mg
- Draslík 346 mg
- Vláknina 7306.7 mg
- Vitamín A 7306.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené švestky namočíme do vody a necháme je máčet nejméně 30 minut. scedíme, vypeckujeme a necháme stranou.
-
2
Do hrnce vylijeme mléko a propranou rýži za občasného míchání v něm uvaříme. Měkkou rýži stáhneme z ohně a přidáme do ní cukr, vanilkový cukr, máslo, vyšlehané žloutky, švestky, vše dobře zamícháme, přimícháme ještě z bílku vyšlehaný sníh a přeložíme směs do máslem vymaštěné a strouhankou vysypané pečící formy, kterou ve vyhřáté troubě pečeme přibližně 20 minut.
-
3
Upečený nákyp vyndáme z trouby, teplý ho krájíme na porce, které pokládáme na mělké talíře.