Švestkový rýžový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže loupaná
  • 40 g Cukr krupice
  • 30 g Strouhanka
  • 200 g Švestky sušené
  • 20 g Cukr vanilka
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Voda pitná
  • 5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 226.8 mg
  • Draslík 346 mg
  • Vláknina 7306.7 mg
  • Vitamín A 7306.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené švestky namočíme do vody a necháme je máčet nejméně 30 minut. scedíme, vypeckujeme a necháme stranou.

  • 2

    Do hrnce vylijeme mléko a propranou rýži za občasného míchání v něm uvaříme. Měkkou rýži stáhneme z ohně a přidáme do ní cukr, vanilkový cukr, máslo, vyšlehané žloutky, švestky, vše dobře zamícháme, přimícháme ještě z bílku vyšlehaný sníh a přeložíme směs do máslem vymaštěné a strouhankou vysypané pečící formy, kterou ve vyhřáté troubě pečeme přibližně 20 minut.

  • 3

    Upečený nákyp vyndáme z trouby, teplý ho krájíme na porce, které pokládáme na mělké talíře.

Komentáře k receptu