Hovězí maso na vejcích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 19 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 328.8 mg
- Draslík 575.7 mg
- Vláknina 2155.5 mg
- Vitamín A 2155.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nasekáme a na rozpáleném másle necháme zesklovatět. Přidáme všechno koření, osolíme, vmícháme maso, pokrájené na kousky, orestujeme. Poté podlijeme a dusíme do měkka.
-
2
Pekáč z varného skla vymastíme, vlijeme vysmaženou šťávu a vložíme polovinu masa. Na něj rozklepneme vejce, navrstvíme zbytek masa a posypeme strouhankou. Ve vyhřáté troubě necháme zapéci do zlatova.