Nadívaná holoubata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 582 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1717 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 410.2 mg
- Draslík 571.5 mg
- Vláknina 3487 mg
- Vitamín A 3487 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse namočíme do mléka toastový chléb nakrájený na kostičky. Přidáme 2 vejce nasekaná natvrdo a petrželku. Okořeníme, přimícháme 2 syrová vejce a nakrájenou slaninu, dobře promícháme a necháme chvíli uležet.
-
2
Mezitím očistíme holoubata, posolíme zvenčí i zevnitř, naplníme hotovou nádivkou a zašijeme. Rozložíme na pekáč vymazaný máslem a polijeme rozpuštěným máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova, až je maso měkké, potom holoubata vyjmeme, výpek podlijeme trochou vody a zaprášíme moukou. Zamícháme a necháme prohřátím vytvořit šťávu, kterou se budou holoubata rozpůlená na jednotlivé porce přelévat.