Suflé z brokolice s olivovým pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 62 g
- Sodík 533 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 329.7 mg
- Draslík 476.4 mg
- Vláknina 9804.8 mg
- Vitamín A 9804.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V malém množství osolené vody doměka (asi 15 minut) vaříme pokrájenou brokolici.
-
2
Troubu dáme vyhřát na 220°C. Čtyři malé kulaté formy na suflé pečlivě vymažeme máslem.
-
3
Oddělíme bílky od žloutků, z bílků ušleháme tuhý sníh.
-
4
Brokolici vyjmeme z vody, dáme do mixeru, přidáme žloutky,smetanu, osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka. Přendáme do mísy a postupně vmícháme připravený sníh.
-
5
Hotovou směsí naplníme vymazané formičky na suflé. Dáme je do horké trouby a pečeme 20 - 25 minut, dokud těsto nevzejde a nezezlátne.
-
6
Vypeckované černé olivy, olivový olej, šťávu a nastrouhanou kůru z jednoho citrónu umixujeme v hladké pyré, které podáváme k suflé.