Majonéza vařená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Mouka polohrubá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Hovězí vývar základní
  • 5 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 249.9 mg
  • Draslík 77.6 mg
  • Vláknina 106 mg
  • Vitamín A 106 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kromě oleje zašleháme všechny přísady do vývaru a za stálého šlehání vaříme na páře až do úplného zhoustnutí.

  • 2

    Poté majonézu odstavíme z ohně, necháme vychladnout a vmícháme olej.

Komentáře k receptu