Zeleninová polévka jemná s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 300 g Kedlubna
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 15 g Pažitka
  • 300 g Petržel kořen
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 1200 ml Voda pitná
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 631 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 134.7 mg
  • Draslík 651.6 mg
  • Vláknina 13467.5 mg
  • Vitamín A 13467.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 119.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou petržel, mrkev a kedlubnu nastrouháme na středním struhadle, cibuli nakrájíme nadrobno, pažitku posekáme najemno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět a přidáme strouhanou zeleninu. Krátce orestujeme, zasypeme moukou, opražíme, zalijeme vodou, přidáme bujón v kostce a povaříme. Podle chuti osolíme, opepříme, přilijeme rozkvedlaná vejce, rychle rozmícháme, přidáme pažitku, necháme projít varem a podáváme.

Komentáře k receptu