Zeleninová polévka jemná s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 12 g
- Sodík 631 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 134.7 mg
- Draslík 651.6 mg
- Vláknina 13467.5 mg
- Vitamín A 13467.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 119.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou petržel, mrkev a kedlubnu nastrouháme na středním struhadle, cibuli nakrájíme nadrobno, pažitku posekáme najemno.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět a přidáme strouhanou zeleninu. Krátce orestujeme, zasypeme moukou, opražíme, zalijeme vodou, přidáme bujón v kostce a povaříme. Podle chuti osolíme, opepříme, přilijeme rozkvedlaná vejce, rychle rozmícháme, přidáme pažitku, necháme projít varem a podáváme.