Marcipánové cukroví s mandlemi
Suroviny
- 35 g Mandle
- 30 g Mandle
- 60 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Cukr moučkový
- 150 g Mouka pšeničná hrubá
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 ks Citrony
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Hřebíček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 20 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 138.7 mg
- Draslík 130.2 mg
- Vláknina 5414.2 mg
- Vitamín A 5414.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo umícháme, přidáme vejce, cukr, kůru nastrouhanou z citronu a vypracujeme husté těsto. Poté vmícháme strouhané mandle, utlučený hřebíček, skořici a mouku. Propracujeme a těsto necháme na chladném místě odpočinout.
-
2
Ztuhlé vyválíme na tenký plát, vykrájíme různé tvary, rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme půlkami mandlí a v mírně vyhřáté troubě upečeme.