Koláč z podzimních plodů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 85 g Máslo čerstvé
  • 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 4 ks Jablka
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Ostružiny
  • 4 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 279.7 mg
  • Draslík 186.4 mg
  • Vláknina 7098.8 mg
  • Vitamín A 7098.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V robotu prošleháme mouku, cukr a máslo na drobenku. Přidáme vejce a znovu prošleháme. Těsto rozválíme a vyložíme jím máslem vymazanou a hladkou moukou vysypanou koláčovou formu o průměru 20cm. Dno několikrát propíchneme vidličkou a formu necháme 30 minut v chladu.

  • 2

    Potom na těsto položíme kolečko pečicího papíru, zatížíme fazolemi a korpus pečeme 10 minut ve středně vyhřáté troubě. Vyjmeme z trouby, papír s fazolemi odstraníme a pečeme ještě 10 minut.

  • 3

    Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na plátky. Rozšleháme žloutky s cukrem, smetanou a vanilkovou trestí.

  • 4

    Jablka spolu s omytými ostružinami rozložíme na korpus, zalijeme připraveným krémem, poprášíme skořicí a pocukrujeme.

  • 5

    Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 40-45 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě.

Komentáře k receptu