Rožnovské zlaté pentličky - minutka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 19 g
- Sodík 654 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 218.9 mg
- Draslík 471.2 mg
- Vláknina 2047.6 mg
- Vitamín A 2047.6 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 234 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky (asi 3 x 3 cm, dlouhé přibližně 5 cm).
-
2
Připravíme pikantní těstíčko: očištěný česnek prolisujeme a dáme do mísy. Přidáme vejce, mléko, sůl, chilli, hladkou mouku a nastrouhaný sýr. Vše promícháme, pak vyšleháme, vzniklé těstíčko nesmí být moc řídké.
-
3
Pokrájené maso obalíme v těstíčku a necháme v míse odležet asi 10 minut, aby maso natáhlo - jak sůl, tak česnek.
-
4
v hlubší pánvi rozpálíme asi 1.5 dl oleje a kousky obaleného masa usmažíme z každé strany dozlatova. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, dáme na mísu pokrytou papírovým ubrouskem. "Pentličky" necháme odkapat z oleje a podáváme.