Rožnovské zlaté pentličky - minutka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 110 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 6 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Mléko plnotučné
  • 0.21 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 654 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 218.9 mg
  • Draslík 471.2 mg
  • Vláknina 2047.6 mg
  • Vitamín A 2047.6 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 234 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky (asi 3 x 3 cm, dlouhé přibližně 5 cm).

  • 2

    Připravíme pikantní těstíčko: očištěný česnek prolisujeme a dáme do mísy. Přidáme vejce, mléko, sůl, chilli, hladkou mouku a nastrouhaný sýr. Vše promícháme, pak vyšleháme, vzniklé těstíčko nesmí být moc řídké.

  • 3

    Pokrájené maso obalíme v těstíčku a necháme v míse odležet asi 10 minut, aby maso natáhlo - jak sůl, tak česnek.

  • 4

    v hlubší pánvi rozpálíme asi 1.5 dl oleje a kousky obaleného masa usmažíme z každé strany dozlatova. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, dáme na mísu pokrytou papírovým ubrouskem. "Pentličky" necháme odkapat z oleje a podáváme.

Komentáře k receptu