Tvarohová žemlovka s rozinkami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 150 g Tvaroh měkký
  • 150 g Rozinky tmavé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Veka
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 91.1 mg
  • Draslík 26.5 mg
  • Vláknina 49.5 mg
  • Vitamín A 49.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce vyšleháme 20 g másla se 3 ks žloutky, přidáme citrónovou kůru, tvaroh, cukr, rozinky, vanilkový cukr, a dobře zamícháme. Máslem vymažeme pekáč, do kterého naskládáme na plátky nakrájené a v mléku namočené housky, přikryjeme připraveným tvarohem. Opět poklademe namočené housky, tvaroh a na závěr namočené housky.

  • 2

    Z bílku vyšleháme tuhý sníh a potřeme housky, pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Upečenou žemlovku posypeme moučkovým cukrem, teplou nakrájíme na porce.

Komentáře k receptu