Vepřové jazyky v těstíčku
Suroviny
- 300 g Vepřový jazyk
- 50 g Celer bulvový
- 50 g Petržel kořen
- 50 g Mrkev kořen
- 2 g Nové koření celé
- 8 g Sůl
- 120 g Mouka pšeničná hladká
- 60 ml Ocet kvasný lihový
- 20 ml Olej olivový
- 1 ks Citrony
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce křepelčí
- 4 dl Voda pitná
- 0.56 dl Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 62 g
- Sodík 885 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 366.4 mg
- Vláknina 5459.3 mg
- Vitamín A 5459.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové jazyky očistíme a dáme do hrnce s vodou, cibulí, kořenovou zeleninou, octem, solí, bobkovým listem a novým kořením. Pozvolna vaříme, když jazyky úplně změknou vyjmeme je a oloupeme, vrátíme zpět do vývaru a dovaříme.
-
2
Vychladlé jazyky nakrájíme na plátky, které obalíme v těstíčku z oleje, mouky, soli vajec a vody, osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Ozdobíme plátkem citronu.