Bramborové pusinky s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 300 g Máslo čerstvé
  • 150 g Strouhanka
  • 6 g Pažitka
  • 6 g Bazalka
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 830 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 534 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 429 mg
  • Draslík 710.8 mg
  • Vláknina 9462.8 mg
  • Vitamín A 9462.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 89.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Uvaříme ve vroucí, osolené vodě. Poté vodu slijeme a necháme dobře okapat.

  • 2

    Bylinky nasekáme na drobné kousky.

  • 3

    Brambory rozmixujeme na jemnou kaši, vmícháme máslo, sůl, pepř, nasekané bylinky, strouhanku a na závěr žloutky a vejce.

  • 4

    Z kaše pomocí plnícího sáčku s ozdobnou koncovkou tvarujeme na plech vyložený pečícím papírem pusinky.

  • 5

    Ty upečeme při 180°C po dobu patnácti minut.

Komentáře k receptu