Knedlíky vařené v sáčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 10 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 89.8 mg
- Draslík 53.1 mg
- Vláknina 4402.5 mg
- Vitamín A 4402.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli.
-
2
Rohlíky nakrájíme na kostičky, v míse je přelijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce. K rohlíkům přimícháme prochladlou cibuli i s máslem, krupici, sůl, pepř a rozemnutou sušenou petrželovou nať. Hmotu dobře promícháme a rozdělíme do mikrotenových sáčků, vytvarujeme šišku a aby udržela tvar, obtočíme zbytek sáčku kolem knedlíku. Sáček dobře uzavřeme potravinářským provázkem, který obtočíme i uprostřed knedlíku. Knedlíky vložíme do takového množství vroucí vody, jak velký knedlík po uvaření bude. Vaříme zhruba půl hodiny.
-
3
Po uvaření knedlík vyjmeme ze sáčku a nití nakrájíme na plátky.