Nádivka z drůbežích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 28 g
- Sodík 400 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 218 mg
- Draslík 177.7 mg
- Vláknina 1284 mg
- Vitamín A 1284 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 655.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Veku nakrájíme na tenké plátky, přelijeme je mlékem a necháme vsáknout.
-
2
Změklé máslo v míse utřeme se solí a žloutky, přidáme namočenou veku, očištěná a umletá drůbeží játra, strouhanku, drobně usekanou petrželovou nať a dobře promícháme. Nakonec vmícháme pevný sníh z bílků.