Špagety se slaninou, smetanou a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 17 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 253.5 mg
- Draslík 126.2 mg
- Vláknina 889.8 mg
- Vitamín A 889.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hluboké pánvi zahřejeme olej a přidáme na drobné kousky nakrájenou cibuli. Za častého míchání smažíme při mírné teplotě 5 minut, až je cibule měkká, ale ještě nezměnila barvu.
-
2
Do pánve nasypeme nakrájenou slaninu a smažíme 10 minut. Nepřestáváme míchat. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
-
3
Do misky rozklepneme vejce, nalijeme smetanu a nasypeme nastrouhaný parmezán. Ochutíme pepřem a vše důkladně ušleháme.
-
4
Těstoviny slijeme, vložíme do hluboké pánve s osmahnutou slaninou a promícháme. Odstavíme z ohně a ihned na to nalijeme vaječnou směs. Udržujeme na mírném ohni, aby se směs dobře smíchala s těstovinami.
-
5
Dosolíme a dopepříme. Podáváme s nastrouhaným parmezánem.