Sardinky v trojobalu
Suroviny
- 600 g Sardinka obecná
- 15 g Strouhanka
- 15 g Máslo čerstvé
- 60 g Cibulka jarní
- 5 g Chilli paprička
- 5 g Pepř černý mletý
- 50 ml Olej stolní
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 34 g
- Sodík 50 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 73.2 mg
- Draslík 100 mg
- Vláknina 1838.8 mg
- Vitamín A 1838.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme ochucené máslo. Zamícháme máslo s mátou, jarní cibulkou, česnekem a chilli papričkou. Zabalíme do fólie a vyválíme váleček. Necháme ztuhnout v lednici. Sardinky obalíme v trojobalu.
-
2
Ve pánvi rozpálíme olej a třetinu másla a dozlatova v ní během minutky z obou stran osmažíme sardinky. Podáváme s ochuceným máslem, posypané mletým pepřem.