Tortilla s bramborami a chorizem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 47 g
- Sodík 458 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 556.7 mg
- Draslík 633.2 mg
- Vláknina 6162.8 mg
- Vitamín A 6162.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Cibule rozpůlíme a rozkrojíme na proužky. Oloupaný česnek nasekáme najemno. Petrželku omyjeme, lístky natrháme nadrobno. Chorizo oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
-
2
V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a cca 5 min na něm restujeme brambory. Poté přidáme cibuli a česnek a opékáme dalších 5 min. Vmícháme petrželku a vše přemístíme do mísy. V pánvi opečeme dokřupava klobásu a přidáme do brambor. Ochutíme solí, pepřem a pálivou paprikou. Nakonec přimícháme našlehaná osolená vejce.
-
3
V pánvi rozpálíme zbytek oleje, urovnáme na něj bramborovou hmotu a na mírném ohni opékáme cca 8 min, tortillu obrátíme a pečeme z druhé strany ještě 5 min. Ihned podáváme.