Polévka kuřecí se ztracenými vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 13 g
- Sodík 993 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 746.4 mg
- Vláknina 7280.3 mg
- Vitamín A 7280.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci uvedeme do varu vodu, přidáme sůl a rýžový vinný ocet. Zmírníme plamen, rozbijeme postupně vejce a lijeme do vody. Necháme tam každé minutu. Vyndáme vejce naběračkou s dírami a odložíme stranou.
-
2
V jiném hrnci uvedeme do varu kuřecí vývar, přidáme brokolici rozebranou na růžičky, pokrájené žampiony, pokrájený pórek, pokrájené kuřecí maso a sherry a dle chuti okořeníme chilli omáčkou. 15 minut vaříme.
-
3
Do polévky přidáme ztracená vejce a vaříme 2 minuty. Polévku a ztracená vejce opatrně přelijeme do čtyř misek a okamžitě podáváme.