Smažené telecí mozečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí mozek
  • 150 g Celer bulvový
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Strouhanka
  • 80 ml Ocet kvasný lihový
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 1 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1347 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 2110.2 mg
  • Draslík 664.8 mg
  • Vláknina 5444 mg
  • Vitamín A 5444 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.1 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí mozečky namočíme do studené vody s octem a citronovou šťávou na 10 minut. Mezitím v hrnci dáme vařit celer, cibuli, bobkový list, sůl a ocet. Odmočené mozečky odblaníme a vhodíme do vroucího vývaru, vaříme 20 minut a necháme ve vývaru vychladnout. Studené mozečky vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky, které namočíme v rozšlehaném vejci, obalíme strouhankou a osmažíme na rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu