Sněhový koláč s třešněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 15 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 380.3 mg
- Draslík 391 mg
- Vláknina 5700 mg
- Vitamín A 5700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3145.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Třešně omyjeme, pár jich odložíme stranou na pozdější ozdobení koláče. Zbytek vypeckujeme, dáme do misky a zalijeme sherry.
-
2
Mouku smícháme se solí a 110 g cukru, postupně vmícháme 4 vejce a 2 žloutky.
-
3
Do těsta přimícháme po lžících mléko, množství přizpůsobíme konsistenci těsta, které má být řídké, nikoliv příliš tekuté.
-
4
Zapékací formu vytřeme máslem, dno vyložíme naloženými třešněmi v sherry, zalijeme těstem.
-
5
Povrch těsta poklademe kousky zbylého másla. Pečeme při 200 °C 35 minut.
-
6
Bílky mezitím vyšleháme v tuhý sníh, přimícháme zbytek cukru.
-
7
Mírně vychladlý koláč zalijeme bílkovým sněhem a necháme ještě chvilku zapéct v troubě.
-
8
Ozdobíme zbytkem třešní.