Sýrové mlsání
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1751 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 179 g
- Sodík 387 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 191.2 mg
- Draslík 110.8 mg
- Vláknina 1341.2 mg
- Vitamín A 1341.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 15.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme vodu, máslo a sůl a přivedeme do varu, poté odstavíme přidáme mouku, prášek do pečiva a dobře promícháme, až je těsto hladké a lesklé a nelepí se k nádobě. Hmotu necháme mírně vychladnout. U dvou vajec oddělíme žloutky od bílků.
-
2
Do těsta po částech vmícháme žloutky i celá vejce a nakonec sýr, dochutíme solí a pepřem.
-
3
Rozehřejeme olej a lžičkou do něho vkládáme kousky těsta, osmažíme dozlatova a necháme okapat na papírovém ubrousku.
-
4
Podáváme teplé.