Slepičí stracciatella

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 300 g Kuřecí prsa
  • 200 g Mrkev kořen
  • 150 g Pórek
  • 100 g Petržel kořen
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Česnek sušený
  • 1 l Voda pitná
  • 2.5 dl Víno bílé
  • 0.5 dl Víno madeira
  • 1 kg Slepice
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Víno šumivé (sekt)
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 697 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 137 g
  • Sodík 881 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 355.7 mg
  • Draslík 1324.3 mg
  • Vláknina 11274.2 mg
  • Vitamín A 11274.2 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a pokrájíme je malé kostičky, které dáme do mísy, opepříme citronovým pepřem a polijeme 0,5 dl Madeiry, promícháme a marinujeme 30 minut. V misce si rozkvedláme 2 vejce se 2 lžícemi kečupu a 2 lžícemi sektu. Jeden litr slepičího bujonu přivedeme k varu, vložíme do něj marinované maso, které pomalu vaříme 8-10 minut. Pak opatrně vlijeme vaječnou směs a necháme ji ztuhnout. Consommé podáváme posypané sušeným česnekem a omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

  • 2

    Slepičí bujon [28675]:

  • 3

    Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce. Cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 l vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme libeček, petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl. Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.

  • 4

    Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.

  • 5

    Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Komentáře k receptu