Vařená vejce v červánkové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 23 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 504.2 mg
- Draslík 157.1 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
30 g másla rozpustíme a přimícháme mouku, za stálého míchání přilijeme mléko. Necháme povařit 10 minut.
-
2
Přidáme zbytek másla, osolíme, opepříme a přilijeme rajčatový protlak. Dobře zamícháme a vaříme dalších 10 minut.
-
3
Necháme ohřát 2 l vody, osolíme, přilijeme ocet.
-
4
Vejce rozklepneme po jednom do hrnečku a nalijeme do vařící vody.
-
5
Hotová vejce servírujeme na talíř s omáčkou a ihned podáváme.