Omeleta s krevetami a bramborovými plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1588 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 104 g
- Sodík 2498 mg
- Bílkoviny 133 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 1363.9 mg
- Draslík 1995.6 mg
- Vláknina 20790 mg
- Vitamín A 20790 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 127 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme brambory a nakrájíme na tenké plátky, osušíme v utěrce a osmažíme na rozpáleném oleji dorůžova. Krevety vhodíme do vroucí vody, povaříme 3 minuty, zcedíme, necháme okapat. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Na velké pánvi na trošce oleje orestujeme uzené, přidáme krevety a brambory, zalijeme rozšlehanými vejci s nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Osmažíme po obou stranách dozlatova, podáváme např. se zeleninovým salátem.