Fazolkový salát se sójovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1071 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 813.6 mg
- Vláknina 12117.5 mg
- Vitamín A 12117.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo (max. 10 minut), ihned zchladíme studenou vodou a oloupeme. Fazolky omyjeme, odštípneme oba konce a vhodíme do osolené vroucí vody spolu s česnekem. Vaříme jen tak, aby zůstaly křupavé, zcedíme a proplachujeme ledovou vodou, aby se zprudka ochladily. Necháme okapat. Vařená, oloupaná vejce nakrájíme na čtvrtky, omytá a osušená rajčata na osminky. Vychladlé fazolky nasekáme na asi 4cm kousky a v míse smícháme s červenou cibulkou nakrájenou nadrobno. Na dresink dohladka vymícháme estragonový ocet, prolisovaný česnek, sůl, pepř, sójovou omáčku a olej. Na mělkou servírovací mísu navršíme fazolky s cibulí, zalijeme dresinkem a dokola obložíme střídavě dílky vajec a rajčat, která ozdobíme nasekanou petrželkou. Fazolky posypeme dýňovými semínky a ihned můžeme servírovat.